Champagne Sourdet-Diot

Champagnehuis Sourdet-Diot bezoeken

Champagnehuis Sourdet-Diot is ontstaan in de hart van de prestigieuze Vallée de la Marne, om precies te zijn in La Chapelle Monthodon. Raymond Sourdet plantte in de jaren '60 zijn eerste wijnstokken.

Champagne Sourdet-Diot

Na enkele jaren breidde de wijngaard van de familie zich uit. Tegenwoordig beslaat het gebied 11 hectare aan wijngaarden die gelegen zijn tegen de hellingen in het zuidoosten, dit zorgt voor goede meteorologische omstandigheden voor de druiven.

In 1980 besloten Patrick et Nadine Sourdet om een onafhankelijke wijnbouwer te worden, zodat zij hun eigen Champagne konden maken op hun eigen domein en met hun eigen druiven. Ze zorgden voor een traditionele pers en kelders. In die tijd werd 50% van de druiven verkocht aan de grootste Champagnehuizen en de andere 50% werd bewaard op het domein om daar zelf Champagne van te maken.

In 1992 is Champagne Sourdet-Diot door de Route Touristique du Champagne vermeldt als "Welkompunt".

Als leden van de "Franse Federatie van Individele Wijnproducenten" garandeert Sourdet-Diot een exceptionele goede Champagne, dit dankzij de liefde en de passie voor het maken en verwerken van Champagne. In 2011 is de traditionele wijnpers van 4000 kilo vervangen door een moderne wijnpers met een capaciteit 6000 kilo. U kunt de oude wijnpers echter nog steeds aanschouwen op het domein.

De Proeverij-ruimte is in 2012 opnieuw ingericht en de familie Sourdet-Diot heet u dan ook graag welkom voor een Tour en Proeverij!

Moet ik een bezoek bij Champagne Sourdet-Diot vooruit boeken?

We raden u aan van tevoren te reserveren omdat de beschikbaarheid beperkt is. Maar natuurlijk kunt u ook last minute boeken.

Moet ik online betalen?

Nee, u betaalt bij het champagnehuis (contant, met bankpas, creditcard)

Kan ik mijn boeking annuleren?

Ja, u kunt uw reservering kosteloos annuleren 24 uur voor uw bezoek plaats vindt * Houdt u er rekening mee dat Champagne Sourdet-Diot u het volledige bedrag van de reservering in rekening zal brengen in geval van niet komen opdagen / geen kennisgeving van annulering of geen tijdige annulering.

Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

U kunt via uw eigen account op de website de reservering annuleren (minimaal 24 uur van te voren voor aanvang van het bezoek) Uiteraard helpen we u graag met uw vragen door ons een e-mail te sturen naar: info@champagne-booking.com

Boek bij Champagne-Booking

  • Betaal bij aankomst
  • Geen boekingskosten
  • Excellente klantenservice
  • Eenvoudig en snel

Champagnehuizen in de buurt