Champagne Jean Milan

Champagne Jean Milan - Champagne proeven in Oger

Onze familie beschikt over een gedegen knowhow van meer dan 152 jaar die al sinds 1864 van generatie op generatie wordt doorgegeven. Vandaag de dag is het de 5e generatie, zoon Jean-Charles Milan, die de wijngaard volgens de familie-traditie leidt.

Champagne Jean Milan

Oger ligt in het hart van de Côte des Blancs en is een van de 17 als Grand Cru geclassificeerde dorpen, dit betekent dat de bodems hier beter zijn dan elders in de Champagne regio. In onze wijngaarden wordt de exclusieve Chardonnay druif verbouwd, deze staat bekend als de nobele druif en de enige witte en populaire druifsoort die gebruikt wordt voor Vintage Champagnes. De Chardonnay geeft frisheid, elegantie en een lange houdbaarheid. In Oger slagen wij er, door onze eeuwenoude knowhow, al jaren in om traditie en nieuwe technologieën samen te voegen om zo de ongeëvenaarde schoonheid van de Chardonnay volledig te benutten opdat deze uitzonderlijke bodem erkent wordt als de grootste van Champagnestreek.

Het op traditionele wijze persen van de druiven met onze oude wijnpers, is de eerste stap van een lang procédé. Het met de hand plukken is voor ons een prioriteit waardoor wij de beste druiven van het jaar kunnen selecteren. Het sap wat langs de zijkanten van de pers stroomt is een magisch moment en luidt het begin in van een jarenlang noodzakelijk proces om onze Champagnes te maken.

Dankzij een ambachtelijk en nauwkeurig productie-proces, hetzij in kleine tanks voor de elegantie of in eikenhouten vaten voor de "body", bestaan onze blends alleen uit wijnen van geselecteerde jaartallen waardoor de Champagne karakter en de uiteindelijke smaak kan ontwikkelen.

Na het bottelen, het toevoegen van de liqueur de tirage en de 2e gisting in de fles, dit vindt allemaal plaats op ons domein, wordt de wijn sprankelend en gedurende meerdere jaren in onze koude en kalme krijtkelders bewaard om langzaam te rijpen en smaak te onwikkelen. Tijdens deze periode vindt in de kelders de remuage en ontgisting plaats, dit gebeurt geheel volgens onze oude traditie.

Al deze stappen voeren wij zelf uit met passie, zorgvuldigheid en volgens traditie. Onze familie "signature" kunt u herkennen in onze Champagnes, onze wijngaard en in uw glas. 

Moet ik een bezoek bij Champagne Jean Milan vooruit boeken?

We raden u aan van tevoren te reserveren omdat de beschikbaarheid beperkt is. Maar natuurlijk kunt u ook last minute boeken.

Moet ik online betalen?

Nee, u betaalt bij het champagnehuis (contant, met bankpas, creditcard)

Kan ik mijn boeking annuleren?

Ja, u kunt uw reservering kosteloos annuleren 24 uur voor uw bezoek plaats vindt * Houdt u er rekening mee dat Champagne Jean Milan u het volledige bedrag van de reservering in rekening zal brengen in geval van niet komen opdagen / geen kennisgeving van annulering of geen tijdige annulering.

Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

U kunt via uw eigen account op de website de reservering annuleren (minimaal 24 uur van te voren voor aanvang van het bezoek) Uiteraard helpen we u graag met uw vragen door ons een e-mail te sturen naar: info@champagne-booking.com

Boek bij Champagne-Booking

  • Betaal bij aankomst
  • Geen boekingskosten
  • Excellente klantenservice
  • Eenvoudig en snel

Champagnehuizen in de buurt