Champagne Jean Milan

8 Rue D'avize, 51190 Oger, France

4.1
4,1 rating

Champagne Jean Milan

Champagne Jean Milan - Champagne proeven in Oger

Onze familie beschikt over een gedegen knowhow van meer dan 152 jaar die al sinds 1864 van generatie op generatie wordt doorgegeven. Vandaag de dag is het de 5e generatie, zoon Jean-Charles Milan, die de wijngaard volgens de familie-traditie leidt.

Oger ligt in het hart van de Côte des Blancs en is een van de 17 als Grand Cru geclassificeerde dorpen, dit betekent dat de bodems hier beter zijn dan elders in de Champagne regio. In onze wijngaarden wordt de exclusieve Chardonnay druif verbouwd, deze staat bekend als de nobele druif en de enige witte en populaire druifsoort die gebruikt wordt voor Vintage Champagnes. De Chardonnay geeft frisheid, elegantie en een lange houdbaarheid. In Oger slagen wij er, door onze eeuwenoude knowhow, al jaren in om traditie en nieuwe technologieën samen te voegen om zo de ongeëvenaarde schoonheid van de Chardonnay volledig te benutten opdat deze uitzonderlijke bodem erkent wordt als de grootste van Champagnestreek.

Het op traditionele wijze persen van de druiven met onze oude wijnpers, is de eerste stap van een lang procédé. Het met de hand plukken is voor ons een prioriteit waardoor wij de beste druiven van het jaar kunnen selecteren. Het sap wat langs de zijkanten van de pers stroomt is een magisch moment en luidt het begin in van een jarenlang noodzakelijk proces om onze Champagnes te maken.

Dankzij een ambachtelijk en nauwkeurig productie-proces, hetzij in kleine tanks voor de elegantie of in eikenhouten vaten voor de “body”, bestaan onze blends alleen uit wijnen van geselecteerde jaartallen waardoor de Champagne karakter en de uiteindelijke smaak kan ontwikkelen.

Na het bottelen, het toevoegen van de liqueur de tirage en de 2e gisting in de fles, dit vindt allemaal plaats op ons domein, wordt de wijn sprankelend en gedurende meerdere jaren in onze koude en kalme krijtkelders bewaard om langzaam te rijpen en smaak te onwikkelen. Tijdens deze periode vindt in de kelders de remuage en ontgisting plaats, dit gebeurt geheel volgens onze oude traditie.

Al deze stappen voeren wij zelf uit met passie, zorgvuldigheid en volgens traditie. Onze familie “signature” kunt u herkennen in onze Champagnes, onze wijngaard en in uw glas. 

Moet ik een bezoek vooruit boeken?

We raden u aan van tevoren te reserveren omdat de beschikbaarheid beperkt is. Maar natuurlijk kunt u ook last minute boeken.

Moet ik online betalen?

Nee, u betaalt bij het champagnehuis (contant, met bankpas, creditcard)

Kan ik mijn boeking annuleren?

Ja, u kunt uw reservering kosteloos annuleren 24 uur voor uw bezoek plaats vindt * Houdt u er rekening mee dat het champagnehuis u het volledige bedrag van de reservering in rekening zal brengen in geval van niet komen opdagen / geen kennisgeving van annulering of geen tijdige annulering.

Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

U kunt via uw eigen account op de website de reservering annuleren (minimaal 24 uur van te voren voor aanvang van het bezoek) Uiteraard helpen we u graag met uw vragen door ons een e-mail te sturen naar: [email protected]

A well organised and great explanations of the tastings. 100% recommend, especially if you like blanc de blanc champagne. You can also do a self guided...

5,0 rating

James

Super gezellig, klein champagnehuis om te bezoeken. Professionele uitleg en zeer gulle tastings.

5,0 rating

Rani

We love Champagne House Jean Milan and strongly recommend a visit. Go visit a boutique family run champagne house rather than the corporate brand names. First...

5,0 rating

Fay

Goede ontvangst, aangename sfeer,uitstekende champagne!!

5,0 rating

Robert

Super lieve dame! En heerlijke champagne

5,0 rating

Charlotte

Boek bij Champagne-Booking
Champagnehuizen in de buurt

Champagne Waris Hubert

Champagne Waris Hubert

Ontdek de uitzonderlijke Champagnes in Avize, een Grand Cru dorpje in de Côte des Blancs


Vanaf € 15,-

3 Activiteiten
Champagne Sanger Nieuw

Champagne Sanger

Geniet van een rondleiding en uitgebreide pedagogische proeverij 🥂 in Avize (vlakbij Epernay)


Vanaf € 17,50

2 Activiteiten
Champagne Voirin-Jumel

Champagne Voirin-Jumel

Een Champagnehuis opgericht in 1968 in Cramant


Vanaf € 18,-

3 Activiteiten
Champagne Louis Massing

Champagne Louis Massing

Een Champagnehuis in Avize met Grand Cru en Premier Cru


Vanaf € 15,-

1 Activiteit
Champagne Nicolas Feuillatte

Champagne Nicolas Feuillatte

Elegantie, emotie en plezier! Leerrijke en interessante productie tour en proeverij.


Vanaf € 17,-

8 Activiteiten
Champagne Bonvalet

Champagne Bonvalet

Kwaliteit voor een goede prijs. Geniet van een tour, proeverij en appetizers in Pierry, vlakbij Epernay.


Vanaf € 15,-

3 Activiteiten
Champagne Poirot

Champagne Poirot

Een klein Champagnehuis sinds 1923 in Bergère-les-Vertus


Vanaf € 20,-

1 Activiteit
Champagne Hatt et Söner

Champagne Hatt et Söner

Wijngaard bezoek & lunch. Ontdek dit innovatief Champagnehuis in de Cote des blancs


Vanaf € 250,-

1 Activiteit

Boek bij Champagne-Booking